středa 4. října 2017

BEARS!!! jedou otevírat chrámy do Frýdku-Místku


Ve sváteční den vyrazí BEARS!!! do Frýdku-Místku. Naším cílem budou kostely otevřené v rámci akce Otevřené chrámy i další místa, která stojí za pozornost. Už jen proto, že zde bydlí náš pan vedúci Jirka, který pro nás jistě připraví nějaký ten špíček. ;-)

Sejdeme se v sobotu 28. října v 9.40 na ostravskémhlavním nádraží, tradičně u výtahu. Nasedáme do vlaku OS3130 a v 9.51 odjíždíme směr Frýdek-Místek. Obsadíme tradičně poslední vagón, takže nás snadno najdou všichni, kdo se budou chtít připojit po trase.

Ve F-M přistáváme v 10.27, počkáme na případné spoluvýletníky, kteří přijedou z jiných směrů (a kteří nám o tom dají vědět, děkujeme), a pod vedením tandemu Jíra-Břeťa vyrazíme.

Čekají nás postupně bazilika Navštívení Panny Marie, kostel sv. Jana Křtitele a kostel sv. Jana a Pavla. Cestu můžeme upravit dle aktuálního počasí a nálady, samozřejmě se někde stavíme i na oběd, odpoledne vypleníme nějakou cukrárnu… ;-)

Z F-M vlaky zpět do Ostravy odjíždějí vcelku často (16.34, 17.04, 17.34…), můžeme se tedy zdržet, jak dlouho budeme chtít, a projít třeba ještě další pozoruhodná místa.

Finanční náročnost: cena za jízdenku, oběd, útrata v cukrárně… Vstupy do kostelů jsou v rámci Otevřené chrámy zdarma.
Fyzická náročnost: easy peasy lemon squeezy neboli lehká. ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat